Israel 7-16/10 2018

Dag 1. Avresa med buss från Lorensbergskyrkan kl.00:00 till Kastrup för direktflyg till Tel Aviv. Vi anländer vid lunchtid och efter ankomst transfer till vårt hotell vid Genesarets sjö. Efter inkvartering och mat så avslutar vi kvällen med en samling tillsammans.

Dag 2. Vi startar dagen med en båttur på Genesarets sjö, efter en stund slår vi av motorerna och har en härlig morgongudstjänst ute på sjön. I Galiléens vackra natur kommer man bibeltexterna så nära. Därefter besöker vi Bergspredikans berg samt Petrusplatsen vid sjön där Jesus uppenbarade sig för Petrus efter sin uppståndelse och fortsätter sedan till Kapernaum.

Dag 3. Vi besöker Golan där vår guide berättar om Israels krig i modern tid. Vi ser platser där stora pansarslag har utkämpats och på en höjd ser vi hela den syriska slätten och staden Quneitra. Under eftermiddagen är vi tillbaka vid hotellet och den som vill kan bada i Genesarets sjö och känna in det Bibliska landet. Vi avslutar med en gemensam samling på kvällen.

Dag 4. På vår väg till Jerusalem börjar vi med ett stopp i Nasaret och besöker ”Nasaret Village” som ger ett smakprov på hur en by kan ha sett ut på Jesu tid. Vi åker sedan utmed Jordandalen och besöker dopplatserna ,Yardenit och Betania, i Jordanfloden innan vi anländer till vårt hotell i centrala Jerusalem. På kvällen går vi ut tillsammans och tittar på en storslagen ljusshow i Davidscitadellet i gamla stan som skildrar olika epoker i Israels mångåriga historia.

Dag 5. Dagen börjar vid Olivberget med en fantastisk utsikt över Jerusalem. Därefter går vi mot Jerusalem till Tårarnas kapell där Jesus begrät staden och fortsätter till Getsemane örtagård där vi har gudstjänst. Därefter besöker vi utgrävningarna i Davids stad och avslutar dagen med ett besök vid Sions berg med Övre salen och Davids grav.

Dag 6. Vi startar dagen med en Nattvardsgudstjänst vid Trädgårdsgraven vid Gordons Golgata. Vi går sedan vägen mot Damaskusporten och besöker St Anna kyrkan som ligger vid Betesdadammen. Går Via Dolorosa och får sedan lite tid att själva gå runt i Gamla stan, kanske shoppa eller ta en fika. Vi kommer sedan att fira Sabbatens ingång vid Västra muren vilket är något mycket speciellt.

Dag 7. Denna dag reser vi ner till Masada och får lyssna till den spännande berättelsen om judarnas kamp mot romarna år 73 e.Kr. Sedan badar vi i Döda Havet, jordens lägsta punkt och kanske världens märkligaste insjö med ca.33% salthalt. Vi besöker även oasen En Gedi med sina berömda källor och där David gömde sig undan för Kung Saul.

Dag 8. Vi gör ett snabbt besök på Israelmuseet och tittar på en stor modell som visar hur staden såg ut på Jesu tid då templet stod på sin plats. Därefter åker vi till Yad Vashem, en minnesplats över judeutrotningen under andra världskriget. Sedan styr vi mot Medelhavet och tittar på Caesarea den storslagna hamnstaden som Herodes grundade år 20 f.Kr och där alla i Cornelius hus blev fyllda med helig Ande. Sedan fortsätter vi till vårt hotell i Netanya.

Dag 9. Fridag! Sol och bad på Netanyas härliga stränder eller shopping. Dagen ramas in med en kvällssamling på Hotel Orit, ett charmigt och familjärt hotell som drivs av Israels vänner.

Dag 10. Hemresa! Vi lämnar hotellet efter frukost och flyger sedan hem och kan glädja oss åt ljuvliga minnen från en resa i Bibelns land. Vi anländer till Kastrup vid 16:30 där bussen sedan tar oss tillbaka till Kalmar.

Flyg

Norwegian (direktflyg) Kastrup-Tel Aviv

Hotell

Galiléen: Kibbutz Nof Ginosar 3 nätter vid Genesarets sjö.
Jerusalem: Jerusalem Tower 4 nätter i centrala Jerusalem med gångavstånd till Gamla Stan och köpcentret Mamilla bl.a.
Netanya: Netanya Residence 2 nätter centralt med närhet till torget och stranden.

Pris: 16.200 kr
Resan inkluderar buss t o r Kalmar-Kastrup, flyg, flygskatt, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum, halvpension hela tiden i Israel (frukost och middag dagligen). Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i detta program samt lokala guider.
Anmälningsavgift: 2000 kr
Tillkommer: Måltidsdryck och dricks med $70. Dricksen samlas in vid ankomst och delas sedan ut till guide, busschaufför och hotell genom reseledarens försorg.

Bokning och bra att veta

Anmälan görs direkt hos KingTours ->
Här hittar du mer information som kan vara bra att veta inför din resa: Bra att veta ->

Klimat