Vi söker nya medarbetare med inriktning BARN & FAMILJ och UNGDOM

Vi vill vara en öppen kyrka som välkomnar alla människor - genom hela livet

Vår kyrka finns mitt i Kalmar, en församling som är 100 år men med en relativt ny kyrka som invigdes 2012. Vi är en församling som varit i förändring sedan den nya kyrkan byggdes. Med ett synligt läge mitt i stan och med lokaler som lämpar sig bra för uthyrning och café så är vi numera en känd mötesplats i Kalmar. Vi vill vara en modern församling där alla åldrar känner sig välkomna. Vi vill satsa på våra barn och ungdomar och församlingen är redo att anta nya utmaningar när det gäller att utveckla arbetet med dessa båda inriktningar.

Med anledning av att vår nuvarande ungdomspastor Jacob Ventlinger kommer gå vidare till andra uppdrag så ställs församlingen inför nya möjligheter och utmaningar. Vi tänker därför både större och aktivare och vi upplever att vår församling är redo att ta nya steg i tro. Vi söker nu två personer som ska leda församlingen framåt tillsammans med vår pastor och föreståndare Fredric Crona.

Vi söker medarbetare som älskar människor och som brinner för att skapa trygga relationer i vår kristna gemenskap. Bön är en grundsten i församlingens liv och vi söker medarbetare som förstår bönens betydelse i det personliga livet, för tjänsten och Guds rikes utbredande.

Vi söker medarbetare som har förmågan att inspirera i medgång och stötta i motgång. I våra befintliga verksamheter blir ni en del av teamet med en sammanhållande funktion. Just nu längtar församlingen efter att bryta ny mark och vi är i ett läge där det finns stora möjligheter att tänka nytt. Det vill vi göra tillsammans med våra nya medarbetare. Då församlingen även har en internationell prägel med familjer och ungdomar från olika länder, ser vi gärna att blivande medarbetare har ett hjärta för människor från andra länder och erfarenheter av ett inkluderande arbetssätt.

Vi söker två personer för att vi vill satsa på barn & familj samt ungdom och vi tror att ni som söker tjänsten har ett stort hjärta för en av dessa inriktningar.

Barn & Familj

I nuläget har vi Äventyret på söndagar parallellt med gudstjänsten och en dansgrupp tillsammans med fler kyrkor i Kalmar.

Barnläger och sportlovsaktiviteter är en naturlig del av tjänsten.

Vi önskar att se en utveckling av vår barnverksamhet men också fokus på hela familjen. På sikt är det vår önskan att vi som församling skall vara en tydlig resurs för Kalmar stad när det gäller barn- och familjeverksamhet. Det finns tankar på och önskemål om ett stödjande nätverk för föräldrar. Ett forum där föräldrar kan samtala, få tips och råd och dela sina tankar och erfarenheter.

Efter skolan-verksamhet och sång & musik är några områden som vi ser som utvecklingsområden.

Ungdom

Varje fredag träffas ungdomarna på Alive med målbilden att samla 50 ungdomar varje fredag och ett gott samarbete med församlingar i närområdet har vi ett väl fungerande ungdomsarbete. Vi är glada att många ungdomar finner att Alive är en trygg gemenskap där det ges tillfälle för att söka gemenskap, kunskap och reflektion. Genom ditt goda ledarskap, med mycket glädje och värme vill vi erbjuda en mötesplats som stimulerar personlig och andlig tillväxt för ungdomarna.

Läger, konferenser är en viktig del i ungdomarnas utveckling och inspiration!

Konfirmation, dopsamtal och att vara en medvandrare i unga människors vägval i livet är en stor del av uppdraget.

Mitt i veckan - träffar och att skapa mötesplatser och forum för fler är utvecklingsområden.

Erfarenheter

Tydliga ledaregenskaper erfarenhet av att leda barnverksamhet eller ungdomsgrupper är önskvärt.

Dokumenterad utbildning inom bibelkunskap och pedagogik är meriterande.

Intresse och förmåga inom musik eller sång är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Samarbete och relationer är en stor del av uppdraget samt en förmåga att lyssna och se möjligheter. Samordning och utveckling är två viktiga övergripande områden.

Tjänsterna

Vi söker upp till 2 personer med varierande sysselsättningsgrad mellan 50-100%

Två medarbetare med var sin inriktning
•    Barn & Familj
•    Ungdom

Tillträde i Augusti 2019 eller enl. överenskommelse.

Vi tillämpar löpande urval så ansök så snart du kan.

Frågor om tjänsten

Fredric Crona, pastor och föreståndare, telefon: 070-627 28 61
Joakim Ivarsson telefon: 072-526 88 77
Thomas Johansson telefon 072-579 55 27

Vår integritetspolicy Ok Nej tack!