Information med anledning av Coronaviruset

2020-03-27

Steg för steg fattas beslut för att skapa de bästa förutsättningarna för att samhället ska klara av den här krisen. Insikten om krisens allvar måste delas av alla. Vi har många tuffa månader framför oss. Det här kommer bli utdraget”, säger regeringen i ett uttalande.

Med anledning av regeringens beslut idag fredag 27 mars att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 människor så drabbas även kyrkorna i vårt land. För vår del innebär det att vi inte inbjuder till gudstjänst på söndag.

Planer måste i all hast göras om. Alla kommer beröras av detta. Beslutet träder i kraft på söndag 29 mars och gäller tills vidare. Den som ändå arrangerar en sammankomst riskerar böter eller fängelse upp till sex månader.

För Lorensbergskyrkan innebär det att vi inte kan samlas fysiskt på söndagarna på ett tag. Nu på söndag 29/3 visar vi Filadelfia i Stockholms gudstjänst på vår webbsida. Fr.o.m. söndag 5/4 är vår ambition att sända gudstjänster på webben med våra egna medverkande. Håll er uppdaterade på webbsidan!

Låt oss använda den uppkomna situationen till att samla familjen i hemmet och läsa Guds ord och be tillsammans. Låt hemmets rötter gå djupare med Herren, Han som alltid står fast och aldrig förändras.

Hälsningar och välsignelser, Fredric Crona, pastor & föreståndare och Thomas Johansson, ordförande

2020-03-22

Vi ställer inte in - vi ställer om

Det är svårt att veta något om nästa dag och än mindre nästa vecka därför genomför vi vissa förändringar gradvis. Vi gör våra bedömningar helt utifrån myndigheternas direktiv och försöker att hantera situationer som uppstår på ett hållbart sätt över tid.

24 mars startar vi öppen kyrka

Även om vi inte kan mötas fysiskt på samma sätt vill vi ha kyrkan öppen.

Mån-fred kl. 10-12 och 16-18 är du välkommen att söka stillhet, bedja tända ett ljus.

Känn dig varmt välkommen in!

2020-03-18

Det är viktigt att regelbundet ta del av information från säkra källor samt följa de instruktioner som ges från statliga myndigheter.

Informera gärna personer som du vet har svårt att uppdatera sig via hemsida/e-post med senaste nytt med anledning av den rådande situationen.

Vi vill inte gripas av fruktan, men vi vill inte heller riskera liv och hälsa på grund av oaktsamhet. Den kristna tron lär oss att allt vi gör skall ske utifrån kärlek (1 Kor 16:14). I fallet med spridningen av det nya corona-viruset innebär detta att ta särskild hänsyn till de som befinner sig i någon av riskgrupperna.

Vi vidtar dessa försiktighetsåtgärder:

• Vi kommer att ge information i samband med gudstjänsterna om förhållningssätt
  • Våra värdar hälsar inte i hand och vi uppmanar alla gudstjänstbesökare att avstå handhälsning och kramar
  • Vi avstår kyrkfika i anslutning till gudstjänsterna i nuläget
  • Vi ställer in träffar för seniorer/dagledigträffar, stickcafé m.m.
  • Café Lorens fortsätter vara stängt tillsvidare
  • Ingen personlig förbön med handpåläggning sker
  • Förmiddagsbönen på veckodagarna sker inte i kyrkan utan enskilt i hemmen
  • Vi uppmanar alla som uppvisar symptom, är sjuka, eller som varit i områden med mycket smitta att avstå från att besöka kyrkan
  • Vi uppmanar personer i riskgrupper och 70+ att hålla sig hemma och att vara försiktiga och minimera antalet kontakter

Har du behov av stöd t.ex. att handla kan du kontakta Ulla Nilsson, 070-384 47 11. Om du kan vara en hjälpande hand och handla åt någon, kontakta Thomas Johansson, 072-579 55 27 eller skriv upp dig på listan i kyrkan.

Vill du ha förbön kan du maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så ber vi för dig och din situation.

Gudstjänster och övriga samlingar genomförs som schemalagt om inget annat meddelas.

Vi samlas alltså som planerat till administrationsmötet på lördag kväll kl. 18:00

2020-03-17

Vi följer Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer. Då nu gymnasier och högskola inte längre bedriver fysiska möten, då allt fler arbetsplatser låter medarbetare jobba hemifrån och då man vädjar till alla äldre att undvika sociala kontakter och hålla avstånd till andra människor så kan det med kort varsel komma information om förändringar som påverkar våra aktiviteter.

För vår kyrka innebär det just nu att samlingen för att diskutera ny medarbetare på onsdag 18/3 kl. 17:30 är inställd.

2020-03-11

Vi har fått frågor om hur vi förhåller oss till det nya Coronaviruset. Här följer därför några riktlinjer och råd för hur vi hanterar situationen som kyrka.

Sedan 2020-03-10 kl. 14:00 bedömer Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning av det nya coronaviruset som mycket hög i Sverige. Om du uppvisar något av symptomen uppmanar vi dig att kontakta vården direkt. Uppvisar du något symptom bör du inte komma till kyrkan, av respekt för dina medmänniskor. Vi ber givetvis gärna för dig och hjälper dig i den mån det är möjligt.

Vi har instruerat alla våra mötesvärdar och team att hålla god handhygien och att undvika att ta gudstjänstbesökare eller deltagare i olika samlingar i hand.

Samtliga toaletter i Lorensbergskyrkan är utrustade med handtvål och vi uppmanar samtliga gudstjänstbesökare att tvätta händerna med varmt vatten och tvål i minst 20 sekunder vid toalettbesök, innan de tar en fika i caféet m.m.

Som en förebyggande åtgärd ger vi instruktioner om att inte dricka ur bägaren när vi firar nattvard utan att i stället doppa oblaten på ett sådant sätt så att fingrarna inte doppas. De som delar ut nattvarden måste alla ha tvättat sina händer innan nattvardsutdelningen.

På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om Coronaviruset.

Gudstjänster och samlingar genomförs som schemalagt om inget annat meddelas.